نکات مهم مشت زدن در ورزش بوکس
یکی از عواملی که در ورزش زیبای بوکس سطح ورزشکاران آماتور و حرفه ای را از هم جدا می کند توجه به نکات بسیار کوچکی است که شاید کاملا بی اهمیت جلوه کند. بر خلاف ورزشهای مبارزه ای دیگر که از ضربات پیچیده تری برخوردار هستند و از تمام بدن حتی زانو و آرنج نیز استفاده می شود ، بوکس بسیار ساده است و همین سادگی ضربات باعث میشود که شما مجبور شوید به نکات ریز اهمیت دهید و همین نکات باعث تقویت خارق العاده شما شود. امروز برای شما ۷ نکته آماده کرده ایم که امیدواریم لذت ببرید.
۱- تمام بدنتان را به سمت ضربه بچرخانید. درست است که شما با دستان خود و به کمک عضلات بازو و شانه ضربه خود را میزنید اما اگر ضربه فقط از همین عضلات کمک بگیرد قدرت لازم را نخواهد داشت. شما باید از تمام عضلات بدن و حتی از پاهای خود به طور کامل استفاده کنید و قدرت تمام بدنتان را از طریق مشت خارج نمائید. برای این کار باید موقع ضربه زدن بدنتان را همراه پای موافق به سمت ضربه بچرخانید که اصطلاحا به این کار ضربه زدن با بدن می گویند. برای اینکار لازم هست که شما پاهای سریعی داشته باشید و عضلات پای شما باید تقویت شده باشد. اکثر افراد در ابتدای کار پاهای بسیار کندی دارند و این باعث می شود که چون دستها سریعتر هستند ضربه را ناقص و بدون چرخاندن بدن بزنند که این در طول مدت باعث می شود شما عادت کنید و حتی با قوی و سریع شدن پاهایتان دیگر نتوانید با بدن ضربه بزنید.
پس باید ضربه هایتان را به اندازه سرعت پاهایتان بزنید.
۲- ضربه های Hook و Uppercut های ریز بزنید اما ضربه های مستقیم چپ و راست را تا جای ممکن بکشید.
۳- در حین مبارزه حتما نباید تمام مشتهایتان قوی باشد. باید در بین زمان مبارزه شما قدرت و نفستان را با هم متعادل کنید. مشت های سنگین نفس خودتان را می گیرد و به این توجه داشته باشید که اگر با مشت سنگین شما حریف Knock out نشود ، مشت سنگین بعدی از او به سمت شما روانه خواهد شد و چون نفسی برای شما باقی نمانده است شما بازنده میدان خواهید بود. پس کاملا خونسرد باشید و مشت های قوی خود را فقط موقعی که مطمئن هستید کارساز خواهد بود به سمت حریف پرتاب کنید.
۴- ضربه به بدن حریف را هرگز فراموش نکنید. با چپ به سر حریف و سریعا با راست به شکم او مشت بزنید. یکی از تکنیک ها برای وقتی که شما در گوشه رینگ گیر افتاده اید این است که سر را به داخل بدن بروید و حالت دفاعی بگیرید و با زدن چند ضربه به بدن حریف از آن حالت آزاد شوید.
۵- حرکات ترکیبی شما باید بین ۳ تا ۵ ضربه باشد. از اجرای حرکات مشت ترکیبی ۱۰ حرکته جدا خودداری کنید. این گونه حرکات ترکیبی هم انرژی شما را به طور کامل هدر می دهد و هم باعث می شود که فضای خالی در گارد شما ایجاد شده و حریف به راحتی بتواند به صورت و بدن شما ضربه وارد نماید. پس هرگز اینگونه حرکات ترکیبی بیش از ۵ ضربه را تمرین و اجرا نکنید.
۶- وقتی ضربه می زنید نفس بکشید. یکی از نکات بسیار مهم در بوکس نفس کشیدن است که بسیاری از افراد موقع مشت زدن نفس خود را حبس می کنند. همچنین هنگام ضربه زدن به حریف خود نگاه کنید. هرگز به زمین نگاه نکنید و یا چشمان خود را نبندید. یاد بگیرید و تمرین کنید که چشمانتان باز و حواستان کاملا به حریف باشد.
۷- اجازه دهید دستانتان حرکت کنند. برای یک موقعیت خوب صبر نکنید چون شاید کل روز را کتک بخورید. نسبت به موقعیت خوب خیلی وسواس نداشته باشید و از موقعیت های کوچک نیز استفاده کنید . اگر هم دستانتان زیاد کار نمی کند حداقل چشمانتان را باز نگهدارید تا کم کم در مغزتان جا بیفتد.
اگر از این مقاله خوشتون اومد بهتون پیشنهاد میکنیم مقاله زیر رو هم مطالعه بفرمائید حتما از اون مقاله هم لذت میبرید:
همچنین در آخر پیشنهاد میکنیم اگر به دنبال تکنیک های بیشتر هستید ویدئو زیر که مربوط به ۱۰ تکنیک بوکس هست رو هم مشاهده کنید.
6 پاسخ
نکات عالی و به درد بخوری بود
واقعا ممنون
ممنون خوب بود👍👏
سلام من تازه تو بوکس ثبت نام کردم اما نمی تونم خوب روی حریف تمرکز کنم و مشتامم خیلی سریع نیستن لطفا راهنمایی کنید.
ممنون از اطلاعاتتون خیلی خوب بود🌹
ممنون کار آمد بود!!
جالب بود