کرال سینه
در آموزش شنا به مبتدیان ، شنای کرال معمولا اولین نوع شنا هست که به افراد آموزش داده میشود. هم به خاطر اهمیت این مدل شنا ، هم به خاطر پایه ای بودن حرکات آن . البته ناگفته نماند که حرکات در این شنا ساده تر از بقیه مدل ها می باشد. در شنا کرال ابتدا می بایست با ضربه زدن به دیواره استخر روی آب سر بخورید. به این شکل که دستهای خود را به صورت کشیده بالای سر خود نگهدارید ، موقع سر خوردن دستها در امتداد آب قرار بگیرند و با ضربه پا به دیواره استخر سعی کنید روی آب سر بخورید به صورتی که کل بدن در یک خط قرار بگیرد. حفظ تعادل در این مرحله برای شناگران مبتدی بسیار حائز اهمیت است و یکی از مراحل اصلی است که شناگر باید حتما آن را یاد بگیرد تا بتواند به مرحله بعدی آموزش برود. در ابتدای کار وقتی شناگر روی آب با استفاده از دیواره ی استخر سر میخورد بدن او به چپ یا راست کج میشود و عملا تعادل خود را از دست می دهد و نمی تواند بدن خود را برای انجام حرکت بعدی آماده کند.
از مرحله سر خوردن که بگذریم ، حرکت کرال از سه قسمت تشکیل شده است که هر کدام را جداگانه توضیح خواهیم داد :
آموزش دست کرال سینه
در حرکت دست شنای کرال ، شما می بایست در ابتدا دو دست خودتون رو موازی با بدن و جلوی سر به صورت کشیده نگهدارید. توجه داشته باشید که دستها نباید از همدیگه جدا باشند و حتی برای تمرین میتونید کف دست خود را روی دست دیگر قرار دهید که از همدیگه جدا نشوند. حرکت دست بعد از سر خوردن و شروع چند حرکت پا آغاز میشود به طوری که شما می بایست انگشت ها را ببندید تا آب را با فشار بیشتری به عقب حرکت دهید. سپس دست چپ را از داخل آب به سمت عقب هول می دهید و وقتی دست به قسمت پایینی بدنتان رسید ، دست را از داخل آب بیرون آورده و دوباره در جای اولیه خودش قرار می دهید و سپس همین کار را با دست دیگر یعنی دست راست انجام می دهید. حتما توجه داشته باشید که حرکت دست کرال را سریع انجام ندهید. حتما باید دستی که در حال هول دادن آب هست سر جای اول خودش برگردد و دست دیگر را لمس کند تا دست دیگر بتواند حرکت کند. چون بسیاری از شناگران تازه کار این کار را انجام می دهند که در حالی که دست چپ آنها عقب هست و هنوز از آب خارج نشده ، دست دیگر را حرکت می دهند و این کار کاملا اشتباه هست چون هم باعث به هم خوردن تعادل شناگر می شود و هم سرعت شنا را بسیار کم می کند. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که اگر تازه کار هستید حتما سعی کنید وقتی دستهایتان را از آب خارج میکنید کاملا کشیده و به صورت ۳۶۰ درجه از آب خارج شود تا کم کم در بدنتان جا بیفتد و از داخل آب دستتان را به حالت اولیه بر نگردانید. تا در آینده با دیدن حرکات دست شناگران حرفه ای نحوه حرکت صحیح دست را یاد بگیرید . در حرکت صحیح وقتی دست از آب خارج میشود ، آرنج در بالاترین نقطه قرار خواهد گرفت.
حرکت پا کرال
در حرکت front crawl پاها به صورت کشیده هستند و حتی باید سعی کنید که نوک پنجه های پای شما نیز کشیده باشد تا حرکات پا بیشترین کارایی را داشته باشند. سپس با حرکات پا به صورت ضربدری به سمت بالا و پایین باید آب را حرکت دهید تا به سمت جلو بروید. توجه داشته باشید که باید سعی کنید ضربات روی سطح آب باشند و همچنین حرکات سریع باشند و پاها را زیاد بالا و پایین نبرید. حرکات ریز اما سریع ! همچنین به این نکته نیز توجه داشته باشید که پاها از همدیگر نیز نباید فاصله داشته باشند و تا جایی که به هم برخورد نکنند ، باید به هم چسبیده باشند. در ابتدای آموزش میتوان با استفاده از استپ که روی آب می ماند این حرکت را بدون حرکت دست تمرین کرد. به این شکل که همانند تصویر بالا میتوانید استپ را بگیرید و فقط حرکت پا را تمرین کنید و سعی کنید بعد از تسلط کامل با قدرت بیشتری این کار را انجام دهید و هر موقع نفس شما تموم شد میتوانید پایتان را روی زمین بگذارید و دوباره حرکت را امتحان کنید . بعد از تسلط کامل روی حرکت پا میتوانید برای ادامه دادن حرکت ، سرتان را از آب بیرون بیاورید ، نفس بگیرید و دوباره به حرکت ادامه دهید که این کار نیازمند تمرین بیشتری می باشد.
نفس گیری کرال
نفس گیری سخت ترین و مهم ترین قسمت شنا کرال است چون شناگران نهایتا تا چند ثانیه می توانند نفس خود را حبس کنند اما بعد از گذشتن چند متر باید دوباره نفس بگیرند تا بتوانند به کار خودشون ادامه بدهند. تنفس در شنا کرال به این شکل است که هنگامی که دست راست داخل آب میشود و آب را هول میدهد ، در لحظه ای که از قسمت عقب بدن در حال خارج شدن از آب است ، باید سر را به سمت راست چرخانده تا جایی که دهان از آب خارج شود و نفس بگیرید. این کار تا جایی که دست راست به محل اولیه خودش بر میگرده انجام میشه و وقتی دست راست به دست چپ در امتداد بدن رسید ، سر دوباره به داخل آب می چرخد. توجه داشته باشید که راه درست نفس گیری به این شکل است که وقتی دست چپ حرکت میکند ، عمل بازدم در داخل آب از طریق بینی یا دهان انجام شود و سعی کنید که به طور معمولی حباب داخل آب ایجاد کنید که وقتی دست راست شما حرکت کرد ، هوای داخل شش تقریبا خالی شده باشد که بتوانید هوای جدید جایگزین کنید چون شما در کسری از ثانیه باید این کار را انجام دهید. این کار برای شناگران تازه کار کمی سخت هست و ممکنه در ابتدای کار زیاد آب بخورند اما با تمرین و تکرار فراوان در کسری از ثانیه این کار را بدون کوچکترین اشتباهی انجام خواهید داد .
اشتباهات رایج در شنا کرال :
در شنا کرال صورت به سمت کف استخر می باشد ، بسیاری به اشتباه به جلو و یا طرفین نگاه می کنند.
در شنا کرال تا جایی که امکان دارد بدن ثابت است ، بسیاری موقع شنا کاملا بدنشان به طرفین می چرخد که این کار کاملا اشتباه است.
شنا کردن فرد باید به صورت نرم باشد و از پاشیدن بیش از حد آب مخصوصا در مرحله یادگیری و در حالت های غیر از سرعتی باید جلوگیری شود.
کف دست باید آب را به سمت عقب هول دهد و انگشت ها نباید خیلی باز یا به هم چسبیده باشند.