بهترین سبک کاراته باید ویژگی های منحصر به فردی داشته باشد تا بتوان آن را به عنوان بهترین نام برد. پس میخواهیم امروز در این مقاله به مقایسه سبک های معروف کاراته بپردازیم تا خودتان تصمیم بگیرید که بهترین سبک کاراته کدام است. امروزه ورزش کاراته به عنوان یکی از محبوب ترین ورزش های رزمی در جهان شناخته می شود و میلیون ها انسان به آن می پردازند. کاراته ورزشی است که سالها قبل توسط ژاپنی ها ابداع شده است و آن روزها شاید فکر نمی کردند که به این اندازه در جهان شایع شود و گستردگی آن فراتر از قاره خودشان برسد.
در کاراته به دلایل مختلفی سبک های گوناگونی وجود دارد. اساتید بزرگی که در بازه های تاریخی مختلف و بر اساس شرایط حکومت و بعضا ممنوع بودن کاراته و ترس از حکومت ژاپن از این ورزش ، شروع به ساخت سبک های خاص خود کردند و امروزه شاهد آن هستیم که در کاراته چندین سبک با ضربات و قوانین مختلف وجود دارد که به بررسی چند سبک مشهور کاراته که در ایران نیز تدریس می شود می پردازیم.
شوتوکان :
سبک شوتوکان یکی از شناخته شده ترین سبک های کاراته می باشد که در سال ۱۹۳۸ توسط گیچین فوناگوچی ابداع شده است و محل اصلی ابداع آن توکیو ژاپن بوده است. در شوتوکان ضربات دست و ضربات پا را با هم داریم و در این سبک به سرعت ، فرم ، تعادل و تنفس اهمیت ویژه ای داده شده است.
گوجو ریو :
اصول تکمیلی در سبک گوجوریو کاراته بر اساس ضربات سخت و نرم است. به طوری که شاگردان در این سبک ضرباتی را یاد می گیرند که شامل مشت های بسته ( ضربات سخت ) و ضربات دست باز ( ضربات نرم ) می شود. اگر علاقمند به فیلم های کاراته ای مخصوصا کاراته کودکان هستید در اکثر این فیلم ها شما سبک گوجو ریو رو تماشا کرده اید. در سبک گوجو ریو کاراته ضربات دقیق ، روان و دایره ای هستند. کاراته کارها در این سبک با حرکات نرم و دایره ای ضربات حریف را منحرف کرده و بعد با ضربات سخت و محکم مشت یا لگد به حریف ضربه می زنند. نکته دیگر این است که در این سبک تمرکز زیادی بر روی تمرینات تنفسی شده است تا بتوانیم هماهنگی خوبی بین مغز و بدن ایجاد کنیم.
وادو ریو :
کلمه وادو در واقع ترجمه راه هماهنگی یا مسیر هماهنگ می باشد که توسط هیرونوری اوتسوکا در سال ۱۹۳۹ ابداع شده است که بعضی از فنون جوجیتسو را نیز شامل می شود. این سبک کاراته بر پایه رد کردن ضربات حریف بنا نهاده شده و به کاراته کاران آموزش می دهد که چگونه با جابجا کردن بدن و جاخالی دادن ، قدرت ضربات حریف را کم کنند و پس از بی اثر کردن ضربه حریف ، ضربه اصلی به او وارد شود. سبک وادو ریو کاراته بر آرامش ذهن و انضباط معنوی تاکید دارد و با تمرینات مخصوص میخواهد تا ذهن کاراته کار را آماده کند تا بتواند ضربات حریف را به خوبی تشخیص دهد.